هفته‌نامه هم‌قلم ۰۳ دی ۱۳۹۷ - 6 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0

آموزش وپرورش اولویت اول دولت نیست

به گزارش هم قلم، حمیدرضا حاجی بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس در جمع شورای مرکزی جامعه اسلامی فرهنگیان کشور طی سخنانی اظهار داشت: اگر بخواهیم کشور را بسازیم هیچ راهی به جز آموزش وپرورش در پیش رو نداریم، باید آموزش وپرورش در اولویت دولت قرار گیرد تا بتوانیم به سایر مولفه های توسعه دست یابیم.

وی افزود: در طول چهل سال گذشته در آموزش وپرورش تلاش های زیاد صورت گرفته است،اما این فعالیت‌ها نتوانسته که آموزش وپرورش را به  اولویت اول کشور تبدیل کند.

حاحی بابایی همچنین عنوان کرد: هرچه مردم آگاه تر شوند، ضریب امنیت در آن جامعه  بالا می رود. در واقع هزینه هایی که برای مسائل وآسیب های اجتماعی می پردازیم، همان پولهایی است که باید خرج آموزش وپرورش می کردیم، صرفه جویی برای آموزش و پرورش معنا ندارد، به گونه ای که اگر برای تامین سلامت صرفه جویی کنیم، باید در درمان پول خرج کنیم، این حقایق باید محور سیاستهای دولت ومصوبات مجلس درخصوص آموزش وپرورش باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: جامعه ای پیشرو است که معلم را پیشرو بداند، هرکس را در جامعه الگو و اوج قله توجهات کنید، جوانان به آن طرف گرایش پیدا می کنند وما در الگو کردن معلمان موفق نبوده ایم، نتوانسته ایم الگوسازی مناسب داشته باشیم، همین است که دیگران از این خلاء استفاده کرده اند .

وزیر اسبق آموزش وپرورش عنوان کرد: در حال حاضر تفکر خصوصی سازی آموزش و پرورش بسیار قوی و قدرتمند است، این که آموزش و پرورش باید به بخش خصوصی واگذار کرد.

وی ادامه داد: این  که مردم برای مساعدت به آموزش و پرورش ورود پیدا کنند، سیاست خوبی است، اما خصوصی سازی غلط است، در پشت این خصوصی سازی دولت نباید برای آموزش و پرورش سرمایه گذاری کمی داشته باشد و کم بگذارد، در این صورت بحرانهایی که وجود دارد لاینحل می ماند. رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس گفت: سیاست مازاد اعلام کردن معلمان توسط آقای فانی و بی سواد خطاب کردن معلمان باعث تنزل نگاه دولت به جامعه فرهنگی و به تبع آن نگاه مصرفی به آموزش و پرورش شد، نتیجه سیاست آقای فانی این بود که دولت مجاب شد با حداقل هزینه می تواند قافله آموزش وپرورش را به سرمنزل برساند و فارغ از دغدغه های آموزش و پرورش به اولویتهای دیگر خود بپردازد.

وی اظهار داشت: نیمه تعطیل کردن دانشگاه فرهنگیان باعث شد که، بعداز چهار سال مقام معظم رهبری دانشگاه فرهنگیان تشریف بردند و اعلام خطر کردند که تا سال ۱۴۰۰، حدود  ۳۰۰ هزار کمبود معلم خواهیم  داشت.

حاجی بابایی گفت: آقای عسگری آزاد وآقای  فانی دولت و مجلس  را مجاب کردند، که آموزش وپرورش را می توان با این حداقل ها پیش برد، اما رهنمودهای مقام معظم رهبری همواره بر دو اولویت تاکید داشته است، که دوچیز را از آموزش و پرورش دریغ نکنید، پول و اعتبار تا حد حل تمامی مشکلات و معضلات این دستگاه عظیم فرهنگی و تاثیرگذار و نیروی انسانی کارآمد و فرهیخته، که تنها حلال مشکلات تمام آسیب های موجود در کشور است.

حاجی بابایی افزود: کسانی طرح معلم تمام وقت و تدریس ۴۴ ساعت را مطرح می کنند، که پرمدعاترین در آموزش و پرورش هستند، کسانی که حتی یک روز هم معلم نبوده اند؛ با سختی های کار معلمی آشنایی ندارند.

وی گفت: تشکل های معلمان باید پرچم مطالبات معلمان را بالا بگیرند، در واقع تمام تشکل هاییکه نتوانستند مطالبات فرهنگیان را پیگیری کنند توسط خود فرهنگیان به حاشیه رانده شده اند.

عضو کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس گفت: در اردیبهشت وخرداد سال جاری، به عده ای خاص ارز۴۲۰۰ داده شد  که  اجناس مورد نیاز مردم را وارد نمایند، تنها در یک مورد ۲۶۸ میلیون دلار  به کسی تعلق گرفت که تاکنون حتی یک  قلم جنس وارد نکرده است.

وی تاکید کرد: ۱۸ میلیارد دلار، ارز۴۲۰۰تومانی به عده ای برای واردات دادند. که اگر دلار را ۱۰۰۰۰تومانی حساب کنیم. در واقع ۱۰۸ هزار میلیارد تومان به عده ای خاص دادند، این مبلغ سه برابر بودجه سالانه آموزش وپرورش است که اگر تنها یک سوم آن هزینه آموزش وپرورش می شد بسیاری از مشکلات کنونی حل می شد ولی این مبلغ در اختیار تعدادی خاص قرار گرفت. حاجی بابایی گفت: بارها گفته ام و باز هم ایمان دارم و اصرار می کنم؛ دولت پول کم ندارد که وضع آموزش و پرورش اینگونه باشد، برای مثال در قانون بودجه پیش بینی سال جاری، درآمد حاصل از فروش نفت ۱۸۰هزار میلیارد تومان پیش بینی شده، که فقط تا اول مهر ۱۳۹۷ در آمد نفتی ما۳۳میلیارد دلار است اگر قیمت دلار را ده هزار تومان محاسبه کنیم ۳۳۰ هزارمیلیارد تومان شده است.

وی در ادامه سخنانش بیان کرد:‌ سنگین ترین تحریم ها در سال ۱۳۹۱ اعمال شد که  هم اروپا و هم امریکا  ما را تحریم کردند در آن سال کل بودجه دولت  ۱۰۴ هزار میلیارد تومان بود که  بودجه آموزش و پرورش  ۱۵ هزارمیلیارد وششصد  میلیون تومان شد ، اما در در سال ۱۳۹۵بودجه آموزش و پرورش  ۲۸/۱۰۰ هزار وصد  میلیارد تومان بود، حال این که ۱۰۴هزار میلیارد تومان دولت شده بود، ۲۸۱ هزار میلیارد تومان شده است، یعنی بودجه دولت چند برابر اضافه شده اما ،نسبت بودجه آموزش و پرورش به کل بودجه کشور کاهش یافته است. عده ای کلاه سیاسی سر بقیه می گذارندو برای تبرئه دولت می گویند در دولت قبل نفت گران بود درصورتی که در آمد دولت الان  بیشتر است.

نماینده مردم همدان در مجلس ادامه داد: برنامه ای که در سالهای اخیر اجرا شده است، برنامه رتبه بندی معلمان نیست، بندی از قانون مدیریت خدمات کشوری است که در سال آخر مسئولیت وزارت اجرا کردیم و بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری، ۱۲۰۰ امتیاز به معلمان داده شده، ادامه آن در آموزش وپرورش در حدود ۳۰۰ امتیاز در سالهای اخیر به معلمان داده شده است، باید مصرانه رتبه بندی را پیگیری کنیم.

حاجی بابایی اظهار داشت: باید با معلمان صحبت کنیم، در فضای آزاد معلمان حرف بزنند،گروه بندی نکنیم، اجازه بدهیم همه معلمان از هر گروه وجناحی صحبت کنند، موضع گیری سیاسی نکنیم زیرا مسئولیت بزرگی در برابر تعلیم وتربیت داریم. وی افزود: در برنامه ششم وزارت فناوری و اطلاعات موظف شده است تمام زیر ساختهای ارتباطی وهوشمندسازی مدارس را تامین کند،تا آموزش معلمان تسهیل شود،چندین بار یادآوری کرده ایم درآموزش وپرورش پیگیری اجرایی شدن ومطالبه این قانون از وزارت فناوری باشد چرا که در صورت اجرایی شدن آن آموزش وارزیابی معلمان راحت تر صورت می گیرد و اجرای برنامه های درسی روزآمدتر خواهد شد.

نویسنده
محسن مرادی
مطالب مرتبط
نظرات