هفته‌نامه هم‌قلم ۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - 7 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

ستاره ایران درخشید؛ خودکفایی بنزین با تجهیزات ایرانی محقق شد

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء گفت: با بهره‌برداری از فاز دوم ستاره خلیج فارس و رسیدن ظرفیت تولید بنزین در این پالایشگاه به ۲۲ میلیون لیتر در روز در تولید بنزین خودکفا شدیم، این خودکفایی با استفاده از بیش از ۷۰درصد تجهیزات تولید ایران محقق شد.

به گزارش هم قلم به نقل از خبرگزاری تسنیم، سردار سرتیپ پاسدار عبادالله عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران در نشستی خبری اظهار داشت: قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء امروزه توانمندی بالایی از حیث نیروی انسانی، ماشین‌آلات و فناوری‌های روز دارد و در ۱۰ حوزه بزرگ کشور فعالیت می‌کند.

سردار عبداللهی با بیان اینکه ما بر اساس اولویت‌بندی و نیاز کشور به پروژه‌ها ورود می‌کنیم گفت: هر ساله جلسات مختلفی با وزرای دولت گذاشته می‌شود که در این جلسات تلاش می‌شود بر اساس اولویت‌بندی و نیاز کشور تدابیری اندیشیده و همگرایی موثری با دولت داشته باشیم.

وی افزود: در سال‌های ۹۵ و ۹۶، عملکرد خوبی داشتیم اما سال ۹۷، سال ویژه‌ای است چرا که در سال جاری ۴۰ ابرپروژه مهم را به ارزشی بالغ بر ۱۱۸ هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسانیم که در این بین ۱۰ پروژه بزرگ نفتی، ۱۱ پروژه آب، ۱۰ پروژه راه و راهسازی، ۲ پروژه صنعت و معدن،‌ ۳ پروژه ساختمان و ابنیه، ۳ پروژه اطلاعات و فناوری و … هستند.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، پالایشگاه ستاره خلیج فارس را یکی از مهمترین پروژه‌های زیرساختی کشور عنوان کرد و گفت: در سال گذشته اولین فاز این پالایشگاه به بهره‌برداری رسید و تا امروز بیش از ۶ میلیارد لیتر تولید فرآورده در این پالایشگاه محقق شده که از این رقم حدود ۳ میلیارد لیتر بنزین بوده است.

سردار عبداللهی افزود: خبر خوشی را برای مردم ایران داریم که و آن این است که فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس در روزهای اخیر به بهره‌برداری رسیده و هم اکنون تولید بنزین این پالایشگاه به ۲۲ میلیون لیتر رسیده است. به طوریکه روزانه ۲۴۰ هزار بشکه از میعانات گازی در این پالایشگاه تبدیل به فرآورده می‌شود و در روزهای آینده با حضور ریاست محترم جمهوری فاز دوم این پالایشگاه به بهره‌برداری رسمی می‌رسد.

وی تصریح کرد: همچنین در روزهای آتی واحد تقطیر فاز سوم نیز به بهره برداری خواهد رسید و بهره‌برداری کامل از این پالایشگاه را با ظرفیت پالایش روزانه ۳۶۰ هزار بشکه میعانات گازی تا پیش از پایان سال ۹۷ خواهیم داشت.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء ادامه داد: با بهره‌برداری از فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس به خودکفایی در تولید بنزین رسیده‌ایم که این خودکفایی با حمایت و استفاده از کالای ایرانی رقم خورده است چرا که بیش از ۷۰ درصد از تجهیزات مورد استفاده در پالایشگاه خلیج فارس، تجهیزاتی است که ساخت ایران است.

سردار عبداللهی اذعان داشت: ایران با بهره‌برداری از پالایشگاه خلیج فارس به جمع کشورهای صادرکننده بنزین می‌پیوندد که این مهم پیش از بهره‌برداری کامل از پالایشگاه نیز با برنامه‌ریزی دولت قابل تحقق است.

وی طرح سامانه جمع‌آوری آب‌های غرب کشور را بزرگترین پروژه آبی کشور عنوان کرد و گفت: در مجموع این طرح ۱۵۵ کیلومتر تونل،‌ ۶۸۰ کیلومتر خط انتقال با قطر ۲۴۰۰ و ۲۶۰۰ میلیمتری دیده شده که عمده کار این طرح به اتمام رسیده و حتی درخصوص ساخت شبکه‌های سوم و چهارم که احداث آنها برعهده جهاد کشاورزی بوده نیز اقدام کرده‌ایم و این شبکه‌ها تکمیل شده است.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء افزود: بهره‌برداری از این پروژه درزمانی که کشور با تنش‌های آبی روبرو است می‌تواند هم در زمینه تامین مناسب آب شرب و هم در زمینه احیای کشاورزی و احداث کمربند سبزی در غرب کشور برای مبارزه با ریزگردها بسیار موثر باشد و دولت باید برای استفاده از این آب در صنایع پایین‌دستی و تکمیل ارزش افزوده فکر کند.

سردار عبداللهی از هم‌گرایی و پشتیبانی مناسب دولت و عنایت ویژه مقام معظم رهبری برای تامین مالی و تکمیل طرح سامانه جمع‌آوری آب‌های غرب کشور خبر داد و گفت: کارهای پایین‌دستی در حد رفع نقص‌هایی باقی مانده که تا پایان سال این طرح به طور کلی به اتمام می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه شرکت صدرا یک شرکت ورشکسته بود گفت: این شرکت ورشکسته با مدیریت قرارگاه به جایی رسید که اکنون می‌تواند پروژه‌های بزرگی را در زمینه پروژه‌های نفتی و ساخت کشتی‌های بزرگ و … انجام دهد که تاکنون علاوه بر فعالیت در زمینه ساخت ۱۰ سکوی نفتی که یکی از آنها در پایان سال ۹۶ به آب‌اندازی شد و ۹ سکوی دیگر بیش از ۹۰ درصد پیشرفت دارند و تا ۵ ماه آینده تمامی آنها به آب‌اندازی می‌شوند، یک کشتی ۱۱۳ هزار تنی ساخته و تحویل شده و کشتی دوم نیز تا پایان سال انجام می‌گیرد. فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء افزود: از مجموع ۱۱۸ هزار میلیارد تومان ارزش پروژه‌هایی که تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسند ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در صنعت نفت است که بخشی از آن سکوهای پارس جنوبی و بخش دیگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس و همچنین پروژه هایی در زمینه احداث خط لوله گاز و … است.

سردار عبداللهی با بیان اینکه آمادگی این قرارگاه به زمان جنگ تحمیلی باز می‌گردد گفت: از دوران دفاع مقدس تا امروز این قرارگاه در آمادگی کامل به سر می‌برد و می‌توانیم بگوییم در طول این سال‌ها ظرفیت‌های قرارداد از حیث کسب دانش و فناوری روز و همچنین در اختیار داشتن نیروهای انسانی متخصص چندین برابر شده به طوریکه در حال حاضر ۲۰۵ هزار نفر به صورت مستقیم و یک میلیون نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی دارد و باید بگوییم ۲۰۰ لشکر سازندگی در کشور داریم.

وی افزود: از مجموع ۴۵ میلیارد متر مکعب سدهای ساخته شده در کشور ۲۵ میلیارد متر مکعب توسط قرارگاه ساخته شده است و در حوزه‌های راه، راه‌آهن،‌ آب،‌ صنعت و … نیز به همین گونه حضوری فعال و پررنگ داشته‌ایم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء با بیان اینکه این قرارگاه خط هفتم مترو تهران را به طول ۲۷ کیلومتر، به صورت EPC  و به بهترین کیفیت انجام داد گفت: برای مسائلی که دامن‌گیر شهرهای بزرگ مثل تهران است باید ابتدا و انتهای شهر را مهندسی کرد، نه تنها فقط میانه شهر را مورد توجه و اجرای پروژه‌ها قرار داد؛ در حال حاضر بزرگراه همت کلا زیر بار ترافیک است که باید فکر اساسی برای آن کرده و با ایجاد رینگ‌هایی ترافیک‌های آن را کاهش داد.

سردار عبداللهی افزود: ‌قرارگاه در حال حاضر در حال احداث آزادراه کمربند جنوبی تهران به طول ۱۶۶ کیلومتر است که این آزادراه در شرایط عادی ۱۰ سال زمان می‌برد و شاید در شرایط اضطراری به ۵ سال زمان برای تکمیل آن نیاز باشد اما قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء این پروژه را در ۳ سال به اتمام می‌رساند.

 

بسیج شدن دشمنان برای القای نا امیدی

شکست تکفیری‌ها؛ اقتدار انقلاب اسلامی

فرمانده‌کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: از در‌ون اسلام، تکفیری‌ها را برای مقابله با اسلام بسیج کردند، اما باز هم شکست خوردند و این نشان از اقتدار انقلاب اسلامی و رهبری حکیمانه رهبر انقلاب است.

به گزارش هم قلم و به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در مراسم تودیع و معارفه جانشین سازمان بسیج، گفت: در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم ‌ و رهبر انقلاب در بیاناتشان به‌روی پیروزی‌های انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت تأکید دارند.

بیشتر بخوانید:

غیب‌پرور: بسیج با نااهلان انقلاب مماشات نمی‌کند

وی افزود: مقطع حساسی از انقلاب اسلامی را پشت سر می‌گذاریم و همه دشمنان برای القای ناامیدی در داخل کشور، بسیج شده‌اند، اما به‌توفیق الهی، شاهد پیروزی‌های جبهه انقلاب اسلامی هستیم و سال گذشته، شاهد از بین رفتن داعش بودیم. دشمن مانند جنگ هشت‌ساله خودمان تمام امکاناتش را هفت سال با کمک دولت‌های مزدور منطقه برای مقابله با انقلاب اسلامی بسیج کرد.

فرمانده کل سپاه ادامه داد: از در‌ون اسلام، تکفیری‌ها را برای مقابله با اسلام بسیج کردند، اما باز هم شکست خوردند و این نشان از اقتدار انقلاب اسلامی و رهبری حکیمانه رهبر انقلاب است؛‌ ریشه همه این پیروزی‌ها به هشت سال دفاع مقدس، خودمان و حماسه‌هایی که بسیجیان آفریدند، بازمی‌گردد که زمینه‌ساز شکل‌گیری جبهه مقاومت در منطقه شد.

سرلشکر جعفری تأکید کرد: انقلاب اسلامی  در چهل‌سالگی  خودش بدون هیچ انحرافی به‌روی اصول ایستاده که این موجب پیروزی‌ها و نصرت الهی شده و امروز دشمن بیشترین فشار و توطئه‌های خودش را علیه انقلاب برنامه‌ریزی کرده است، اما در مقابل، پیروزی‌ها نصیب انقلاب می‌شود.

وی تصریح کرد: کنار مسائل بیرونی، مسائلی هم در داخل  کشور وجود دارد که باید برطرف شود تا پیشرفت انقلاب صورت بگیرد، نقش بسیج در چهل‌سالگی انقلاب بسیار برجسته است و هرچه مشکلی در هر عرصه‌ای وجود داشته است، نام بسیج همراه این مجاهدت‌ها درخشیده است، از افتخارات سپاه این است که بسیج را مدیریت کرده و نوکری بسیج را می‌کند تا نیروهای انقلاب و مؤمن ما بتوانند نقش خود را ایفا کنند.

فرمانده کل سپاه گفت: تحولاتی که در سپاه اتفاق  افتاد، نیاز سازمانی سپاه و بسیج بود، زیرا ‌انقلاب پویاست و این تحولات باید ادامه یابد، بسیج همواره باید پویا و بانشاط، آماده نقش‌آفرینی در عرصه‌های مختلف باشد.

وی‌ با اشاره به تجرییات سردار فضلی گفت: بسیج از مدیریت ایشان بهره برده است، ما از سال ۶۰ با سردار فضلی آشنا شدیم و پیمان اخوت ما با ایشان در آن زمان بسته شده است. از زحمات سردار فضلی در مدت مدیریت‌شان در سازمان بسیج تشکر می‌کنیم.

فرمانده کل سپاه ادامه داد: ما به‌خاطر نیازی که به سردار فضلی در یکی از مراکز علمی سپاه بود، از سردار غیب‌پرور درخواست کردیم که ایشان به آنجا بروند و سردار فضلی هم گفتند هر جایی که سپاه نیاز داشته باشد به آنجا می‌روند و اواخر هفته آینده در مسئولیت جدید معرفی می‌شوند، وجود برادرانی مثل سردار فضلی که از دوران خون و آتش عبور کرده‌اند، برای سپاه غنیمت است و ما از تجربیات ایشان بهره خواهیم برد.

سرلشکر جعفری گفت: سردار سپهر هم از تجربیات زیادی در ستاد لشکر در دفاع مقدس و نواحی بسیج برخوردار هستند و ایشان  توسط سردار غیب‌پرور معرفی شدند و با آن موافقت شد، امیدواریم این ترکیب جدید موجب پیشرفت بسیج شود.

وی با اشاره به اقدامات بسیج، تصریح کرد: در بسیج کارهای انجام‌نشده بسیار زیاد است و توقعات رهبر انقلاب از بسیج بسیار است و انتظارات از بسیج بسیار بالاست. پایداری و ایستادگی انقلاب  متکی به تفکر بسیجی بوده است و اگر بسیج نبود، سپاه هم نبود و نقش‌آفرینی سپاه، متکی به مردم است، سپاه یک نهاد انقلابی مردمی با مردم و برای مردم است.

 

یک مسئول بانک مرکزی خبر داد؛

گشایش نخستین اعتبار اسنادی ایران و ترکیه

مدیر روابط عمومی بانک مرکزی: نخستین اعتبار اسنادی (ال سی) با استفاده از پیمان پولی دو جانبه میان ایران و ترکیه دیروز از طریق بانک ملی ایران گشایش یافت که با استفاده از ارزهای ملی در کشور انجام می شود.

به گزارش هم قلم؛ محمدعلی کریمی اظهار داشت: بر اساس سیاست جدید، میزان ارز تخصیص یافته برای هر مسافر از مرز هوایی برای کشورهای دور، ۱۰۰۰ یورو یا معادل آن و برای کشورهای نزدیک مشترک المنافع و هم مرز، ۵۰۰ یورو و معادل آن فعلاً یک بار در سال است.

وی با بیان اینکه مسافر کارمزد سه درصدی برای دریافت این مبلغ را از طریق بانک عامل پرداخت می کند، ادامه داد: براساس این دستور العمل مسافران باید از ۴ روز قبل منتهی به سفر به بانک های عامل ملی ( ۳۰۷ شعبه ارزی ) و سامان ( همه شعب ) در سراسر کشور مراجعه کنند.

کریمی افزود: مدارک شامل ویزای کشور مقصد، گذرنامه ، بلیط و عوارض خروج از کشور است که باید تحویل شعب و رسید دریافت شود و پس از خروجی گذرنامه در فرودگاه، مسافران می توانند ارز مورد نظر را دریافت کنند. مدیر روابط عمومی بانک مرکزی ادامه داد: در طول این یک هفته که سیاست جدید ارزی ابلاغ شده، تا کنون ۱۰ هزار و ۶۰۰ نفر ارز مسافری را از طریق بانک های سامان و ملی دریافت کرده اند و در مجموع حدود ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو ارز پرداخت شده یا در مرحله پرداخت است.

کریمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نخستین اعتبار اسنادی

( ال سی ) با استفاده از پیمان پولی دو جانبه میان ایران و ترکیه دیروز از طریق بانک ملی ایران گشایش یافت که با استفاده از ارزهای ملی در کشور انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه با ترکیه حدود ۶ میلیارد دلار تجارت در سال داریم ، افزود: این موضوع امور بانکی و تجاری ما را تسهیل می کند.

او ادامه داد: از جمله مزایای این پیمان ،انتقال عملیات ارزی و تجاری خارجی به مسیر بانکی است که به تجارت خارجی نظم می‌بخشد و ریسک تجار و عملیات ارزی را کاهش می دهد و از وابستگی ارزی خارج می‌شویم.

کریمی افزود: با پاکستان نیز، پیمان پولی دو جانبه امضاء کردیم و در مرحله معرفی بانک های عامل هستیم.

نویسنده
محسن مرادی
مطالب مرتبط
نظرات