هفته‌نامه هم‌قلم ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ - 7 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
محور تحولات سال 2017 انگلیس

پایان مرحله اول مذاکرات برگزیت و حمـلات تروریستی

کشور انگلیس طی یک سال گذشته شاهد 5 حمله تروریستی بود که در پی آن ده‌ها تن کشته شدند. اولین حادثه تروریستی امسال در ماه مارس گذشته در مقابل پارلمان انگلیس رخ داد که در جریان آن فردی به نام «خالد مسعود» با خودرو وارد پیاده‌روی پل وست مینستر در نزدیکی ساختمان پارلمان در مرکز لندن شد و به دنبال آن سه عابر پیاده کشته و تعداد زیادی زخمی شدند. وی سپس با چاقو به یک افسر پلیس در برابر ساختمان پارلمان حمله کرد و جان او را گرفت و خود نیز به ضرب گلوله نیروهای امنیتی از پا درآمد.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده در جریان این حادثه تروریستی ۵ نفر ازجمله یک مأمور پلیس در مقابل درب ورودی پارلمان کشته شد.

پس آن جوانی ۲۲ ساله به نام سلمان عبیدی که به گفته منابع انگلیسی با گروه‌های تروریستی مستقر در لیبی ارتباط داشته، ۲ ماه بعد، سالن کنسرت آرنا در شهر منچستر را با استفاده از بمب دست‌ساز منفجر کرد. در جریان این حادثه مرگبار تروریستی ۲۲ تن جان باخته و دست‌کم ۲۰۰ نفر مجروح شدند.گروه داعش همان زمان مدعی شد که انفجار صورت گرفته در منچستر، ناشی از بمب‌گذاری یک عضو این گروه بوده و یک حمله انتحاری، صورت نگرفته است. داعش گفت ‹یکی از سربازان خلافت› این کار را ‹در تجمع صلیبیون› انجام داده است. در پی این حادثه سطح هشدار امنیتی به بالاترین حد یعنی از شدید به بحرانی افزایش پیدا کرد و ترزا می نخست‌وزیر انگلیس اعلام کرد که نیروهای نظامی به نیروهای پلیس مسلح در شهرهای کلیدی انگلیس برای مقابله با تهدیدات تروریستی پیوسته و کمک خواهند کرد.

دو ماه پس‌ازاین حادثه تروریستی، یعنی در ژوئن گذشته، سه مهاجم با راندن یک خودرو به‌سوی عابران بر روی ‹پل لندن› (لندن بریج) و حمله با چاقو به مردم در منطقه ‹بارو مارکت› در جنوب این محل، سبب مرگ دستکم ۸ نفر شدند.

پلیس سه تن از عاملان این حادثه تروریستی را با ضربه گلوله به هلاکت رساند و متعاقباً داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت. ‹ترزا می› نخست وزیر انگلیس در نشستی خبری در برابر داونینگ استریت ( نخست‌وزیری انگلیس) با بیان اینکه ‹دیگر افراط‌گرایی را تحمل نمی‌کنیم›، عنوان کرد که کشورش با شیوه جدیدی از تهدیدات تروریستی مواجه است.

وی بیان داشت که این حادثه تروریستی در لندن و حوادث اخیر تروریستی در این شهر و منچستر ازنظر سازمانی به هم مرتبط نبوده‌اند اما یک ‹ایدئولوژی شیطانی› هر سه حمله را به هم ارتباط می‌دهد.در جریان چهارمین حمله تروریستی که در روزهای پایان ماه مبارک رمضان در شمال لندن در نزدیکی مسجد فینزبری رخ داد، یک نمازگزار جان باخت. در این حادثه، فردی به نام ‹درن آزبورن› که به گفته منابع انگلیسی با گروه‌های راست افراطی ارتباط داشت، با خودروی ون به نمازگزارانی که پس از بازکردن روزه خود و ادای فریضه نماز در حال خارج شدن از مسجد بودند حمله‌ور می‌شود. روزنامه دیلی تلگراف بعداً در گزارشی عنوان کرد که فرد مهاجم در ابتدا قصد داشته با خودرو به شرکت‌کنندگان راهپیمایی روز قدس در لندن حمله کند اما چون دیر به این مراسم رسیده، به مسجد فینزبری حمله‌ور‌ می‌شود. آخرین حادثه تروریستی دو ماه بعد رخ داد که در جریان آن‌ یک بمب دست‌ساز در ایستگاه متروی پارسونز گرین واقع در غرب لندن، در اوج ترافیک تردد مسافران منفجر شد. بر اساس گزارش‌های منتشرشده، فرد مهاجم از بمب ساعتی استفاده کرده و پیش از انفجار محل حادثه را ترک کرده بود.

ترزا می پس از این حادثه تروریستی سطح هشدار امنیتی را از حالت «شدید» به «بحرانی» ارتقا داد و پس از دستگیری شماری از عناصر این حادثه تروریستی سطح هشدار امنیتی به حالت شدید کاهش پیدا کرد. سطح هشدار تروریستی در انگلیس از اوت ۲۰۱۴ میلادی و هم‌زمان با مشارکت این کشور در حملات هوایی علیه داعش در عراق به سطح ‹شدید› (سطح چهار از مجموع پنج سطح ) رسیده که بدین معنا است حمله تروریستی در این کشور بشدت محتمل است.

درصورتی‌که اوضاع امنیتی جزیره به بدترین حالت خود برسد، سطح هشدار امنیتی به سطح «بحرانی» می‌رسد و این بِدان معناست که «وقوع یک حمله قریب‌الوقوع تروریستی انتظار می‌رود.»

از دیگر تحولات مهم سال گذشته میلادی به سرانجام رسیدن مرحله اول مذاکرات برگزیت میان انگلیس و اتحادیه اروپا است.

در پی رأی مردم انگلیس در همه‌پرسی ژوئن پارسال (۲۰۱۶) به خروج از اتحادیه اروپا، ترزا می نخست‌وزیر انگلیس در ماه مارس طی نامه‌ای به دونالد توسک رئیس شورای اروپا تمایل کشورش را برای خروج از این اتحادیه اعلام کرد و اولین دور مذاکرات برگزیت در ماه ژوئن آغاز شد.

این مذاکرات با فراز و نشیب های زیادی همراه بود و در حالی که انگلیس خواهان گفت وگو درباره آینده روابط تجاری دو طرف بود بود اما اتحادیه اروپا تا روشن شدن وضع حقوق شهروندان اروپایی ساکن انگلیس و انگلیسی‌های ساکن اروپا در دوره پسابرگزیت، مرزبندی دو ایرلند و پرداخت صورتحساب برگزیت توسط انگلیس، حاضر به مذاکره در این باره نبود. دو طرف سرانجام در پانزدهم دسامبر (۲۴ آذر) توانستند درباره چارچوب خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به توافق برسدند و قرار شد که از ماه مارس سال ۲۰۱۸ میلادی مرحله دوم مذاکرات برگزیت آغاز شود.

مرحله دوم مذاکرات برگزیت بر دوره انتقالی متمرکز خواهد بود که ضمن آن انگلیس برای مدت حدود دو سال از قوانین اتحادیه اروپا تبعیت خواهد کرد اما هیچ نقشی از نهادهای تصمیم‌گیری اروپایی نخواهد داشت.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده، انگلیس قرار است بطور رسمی رأس ساعت ۱۱ شب ۲۹ مارس ۲۰۱۹ به‌وقت محلی (بامداد ۱۰ فروردین ۱۳۹۸) از اتحادیه اروپا خارج شود. سفر اخیر وزیر امور خارجه انگلیس به ایران نیز از دیگر رویدادهای مهمی است که در تاریخ روابط دوجانبه دو کشور تحولی مهم به شمار می‌رود. بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس به‌منظور دیدار با همتای ایرانی خود و با دستور کار گسترش روابط دوجانبه و رایزنی درباره مسائل منطقه‌ای و چندجانبه ۱۸ آذر راهی تهران شد. حمید بعیدی نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن در بیان اهمیت این سفر به خبرنگاران گفت: این برای اولین بار است که یک وزیر امور خارجه انگلیس طی سال‌های اخیر صرفاً باهدف گسترش روابط دوجانبه به تهران سفر می‌کند. بوریس جانسون در جریان سفر دوروزه‌اش به تهران، علاوه بر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با شماری از مقامات کشورمان ازجمله حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. او متعاقبا ۳۰ آذر راهی مسکو شد تا با سرگئی لاوروف همتای روسی خود دیدار کند. این سفر نخستین سفر رئیس دستگاه دیپلماسی انگلیس به روسیه طی پنج سال گذشته و در اوج تیرگی روابط میان دو کشور به شمار می رود.

آتش سوزی برج مسکونی گرنفل در غرب لندن که در پی آن دست کم ۷۰ نفر جان باختند، افزایش تنش های لفظی میان رهبران انگلیس و آمریکا و حمله سایبری به پارلمان و سازمان بهداشت درمانی انگلیس از دیگر تحولاتی است که طی یک سال گذشته اخبار زیادی را به خود اختصاص داده است.

نگاهی به وقایع سال ۲۰۱۷ میلادی مؤید این موارد است:

 

ماه ژانویه

۳ ژانویه : استعفای غیر منتظره سفیر انگلیس در اتحادیه اروپا در آستانه مذاکرات برگزیت

«ایوان راجرز» سفیر انگلیس در اتحادیه اروپا، تنها ۳ ماه پیش از آغاز روند مذاکرات خروج کشورش از اتحادیه اروپا در اقدامی شوک‌آور، از مقام خود به‌صورت غیرمنتظره استعفا داد.

۹ ژانویه : وزیر امور خارجه انگلیس برای دیدار با اعضای تیم ‹دونالد ترامپ› راهی نیویورک شد

بوریس جانسون برای گفت‌وگو با اعضای کلیدی تیم دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا راهی نیویورک شد.

۹ ژانویه : استعفای جنجالی مک گینس، پایانی بر دولت ائتلافی ایرلند شمالی

‹مارتین مک گینس› از اعضای ارشد حزب ‹شین فین› بشکلی غیرمنتظره از پستش به‌عنوان معاون سر وزیر ایرلند شمالی استعفا داد.

استعفای مارتین مک گینس فرمانده سابق ارتش جمهوری‌خواه ایرلند (بازوی نظامی شین فین ) از معاونت ‹آرلن فاستر› سروزیر ایرلند شمالی و رهبر حزب دمکراتیک وحدت طلب، می‌تواند نشانه‌ای از فروپاشی دولت ائتلافی ایرلند شمالی پس از ۱۰ سال باشد.

مارتین مک گینس گفته است که در اعتراض به طرح نافرجام انرژی دولت محلی ایرلندشمالی استعفا داد.

۱۰ ژانویه : گشایش دفتر یادبود به مناسبت درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی

تعدادی از سفیران و نمایندگان سفارتخانه‌های مقیم انگلیس با حضور در سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن و امضای دفتر یادبود آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، به مقام و شخصیت این یار دیرین امام(ره)، انقلاب و رهبری ادای احترام کرد.

۱۶ ژانویه : حمایت وزیر خارجه انگلیس از توافق هسته‌ای با ایران در سالروز اجرایی شدن برجام

بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس در اولین سالگرد اجرایی شدن برجام، در بروکسل، بار دیگر از توافق هسته‌ای با ایران حمایت کرد.

۲۷ ژانویه : دیدار ترزا می و ترامپ در کاخ سفید

‹ترزا می› نخست‌وزیر انگلیس یک هفته پس از مراسم تحلیف ریاست جمهوری ترامپ به واشنگتن سفر کرد.

۲۹ ژانویه : وزیر خارجه انگلیس: احکام مهاجرتی ترامپ اشتباه و تفرقه‌افکنانه است

بوریس جانسون احکام مهاجرتی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا را اشتباه و تفرقه‌افکنانه توصیف کرد و گفت که از حقوق مردم کشورش در مقابل این احکام حمایت به عمل خواهد آمد.

وی در یادداشتی که در صفحه توئیترش منتشر کرد، گفت:› ما از حقوق و آزادی شهروندان انگلیسی در داخل و خارج حمایت به عمل می‌آوریم و به دلیل اینکه (این احکام) ملیت‌ها را نشانه رفته است، تفرقه‌افکنانه، اشتباه آمیز و بدنام کننده است.›

۳۰ ژانویه : دفتر نخست‌وزیری انگلیس: ‹ترزا می ‹ با احکام مهاجرتی ترامپ موافق نیست

دفتر نخست‌وزیری انگلیس به دنبال موج انتقادات علیه ترزا می نخست‌وزیر این کشور به دلیل محکوم نکردن احکام اجرایی دونالد ترامپ درمورد ممنوعیت موقت ورود پناهجویان و مهاجران به آمریکا، اعلام کرد که او با این احکام موافق نیست.

۳۰ ژانویه : خروش انگلیسی‌ها در اعتراض به احکام ترامپ در برابر داونینگ استریت در قلب لندن

شمار زیادی از شهروندان انگلیسی و معترض به احکام ضد مهاجرتی ترامپ، با سردادن شعار ‹ترزا می خجالت خجالت› در برابر دفتر نخست‌وزیری انگلیس ( داونینگ استریت) تجمع کردند

 

ماه فوریــه

۲ فوریه : دولت انگلیس جزییات راهبردش را برای خروج از اتحادیه اروپا منتشر ساخت

دولت انگلیس جزییات راهبردش را برای خروج از اتحادیه اروپا و نیز زیرمجموعه‌هایش همچون بازار واحد اروپایی، بصورت مکتوب و تحت عنوان «کتاب سفید» منتشر کرد

۴ فوریه : تظاهرات گسترده مردم انگلیس علیه احکام ترامپ در قلب لندن

شمار زیادی از مردم انگلیس در اعتراض به احکام دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا علیه مسلمانان و پناهجویان، ضمن تجمع در برابر ساختمان سفارت آمریکا، به سمت ‹داونینگ استریت› و میدان پارلمان در قلب لندن راهپیمایی کردند.

۶ فوریه : دیدار ‹ترزا می› با نتانیاهو در لندن/ ترزا می: از توافق هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم

ترزا می نخست ‌وزیر انگلیس در جریان دیدارش با بنیامین نتانیاهو همتای اسرائیلیش در داونینگ استریت بار دیگر تصریح کرده است که لندن از توافق هسته‌ای ایران حمایت می‌کند.

۶ فوریه : مخالفت صریح رئیس مجلس عوام انگلیس با سخنرانی ترامپ در پارلمان این کشور

‹جان بارکو ‹ رئیس (سخنگوی) مجلس عوام انگلیس عصر روز دوشنبه گفت با سخنرانی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در پارلمان این کشور در هنگام سفر رسمیش به لندن قویاً مخالف است.

۱۴ فوریه : دولت انگلیس رسماً با درخواست مردم این کشور برای لغو سفر ترامپ مخالفت کرد

دولت ترزا می رسماً با درخواست مطرح‌شده در تومار مردم انگلیس برای لغو سفر دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا به کشورشان که هم‌ اکنون به بیش از یک‌میلیون و ۸۵۵ هزار امضا رسیده است، مخالفت کرد.

۲۶ فوریه : اکران فیلم سینمایی فروشنده در میدان ترافلگار

هزاران تن از مردم انگلیس، علاقه‌مندان به عرصه هنر و مخالفان سیاست‌های خصمانه ترامپ علیه مسلمانان، در آستانه برگزاری مراسم اسکار در آمریکا، به‌رغم هوایی سرد و بارانی، در میدان ترافلگار واقع در مرکز لندن پایتخت انگلیس به تماشای فیلم ‹فروشنده› ساخته اصغر فرهادی کارگردان ایرانی نشستند.

 

ماه مارس

۴ مارس : ده‌ها هزار نفر علیه سیاست‌های ریاضتی دولت انگلیس در لندن راهپیمایی کردند

ده‌ها هزار نفر در اعتراض به سیاست‌های ریاضتی، خصوص سازی و بهداشتی دولت محافظه‌کار ترزا می، که به بروز بحران مالی و مشکلات جدی در سیستم خدمات بهداشت ملی انگلیس ( ان اچ اس) منجرشده است، در لندن راهپیمایی کردند

۷ مارس : برگزاری کنفرانس ‹ایران و جاده جدید ابریشم› در لندن

کنفرانس ‹ایران و جاده جدید ابریشم: فرصت‌ها و ملاحظات حقوقی› با حضور حمید بعیدی نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران و شماری از مقامات انگلیسی و کارشناسان مسائل اقتصادی و حقوقی در لندن گشایش یافت.

۸ مارس : مجلس اعیان توافق نهایی ‹برگزیت› را به موافقت پارلمان انگلیس منوط کرد

نمایندگان مجلس اعیان انگلیس بعد از بحثی طولانی سه ‌ساعته، با منوط کردن توافق نهایی برگزیت به موافقت پارلمان، یک ناکامی دیگر را برای ترزا می›نخست‌وزیر محافظه‌کار کشور رقم زد.

۱۶ مارس : ملکه انگلیس بطور رسمی با خروج این کشور از اتحادیه اروپا موافقت کرد. ملکه الیزابت با تایید لایحه جنجالی برگزیت که پیشتر بدون هیچ اصلاحی در آن به تصویب مجالس عوام و اعیان رسیده بود، بطور رسمی با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا موافقت کرد.

۲۲ مارس : حمله تروریستی در برابر پارلمان انگلیس

‹حمله تروریستی› در مجاور ساختمان پارلمان انگلیس ‹وست مینتسر› ۵ کشته و ۲۰ مجروح برجای گذاشت و فضایی امنیتی به همراه ترس و بهت در این کشور حاکم کرده است.

۲۵ مارس : برگزاری تظاهرات گسترده علیه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در لندن

ده‌ها هزار تن از مخالفان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، در آستانه فعال شدن ماده ۵۰ پیمان لیسبون و شروع مذاکرات برگزیت توسط دولت ترزا می، در لندن تظاهرات کردند.

۲۸ مارس : پارلمان محلی اسکاتلند رأی به برگزاری مجدد همه‌پرسی جدایی از بریتانیا داد.نمایندگان پارلمان محلی اسکاتلند، که اکثریت کرسی‌های آن در اختیار اسکات‌های ملی‌گرا است، در آستانه فعال شدن ماده ۵۰ پیمان لیسبون توسط دولت ترزا می، همان‌طور که انتظار می‌رفت به برگزاری مجدد همه‌پرسی جدایی از بریتانیا رأی دادند.

۳۰ مارس : افزایش جرائم ناشی از تنفر علیه مسلمانان پس از حادثه تروریستی لندن

یک مقام ارشد پلیس متروپلیتن لندن تائید کرد که جرائم ناشی از تنفر علیه مسلمانان پس از حادثه مرگبار تروریستی هفته گذشته در مجاور پارلمان انگلیس، افزایش داشته است.

 

ماه آوریل

۲ آوریل : شش نفر در ارتباط با حمله نژادپرستانه به یک ایرانی در لندن دستگیر شدند

پلیس متروپلیتن لندن روز شنبه اعلام کرد شش نفر را در ارتباط با حمله نژادپرستانه به یک نوجوان ایرانی در منطقه ‹کرویدن› در جنوب این شهر بازداشت کرده است.

۱۸ آوریل : می خواستار برگزاری انتخابات زودرس پارلمانی در انگلیس شد

ترزا می نخست‌وزیر و رهبر حزب محافظه‌کار انگلیس در یک حرکت غیرمنتظره خواستار برگزاری انتخابات زودرس پارلمان در این کشور شد.

۲۶ آوریل : برگزاری کنفرانس بررسی مسائل تجاری ایران در لندن

کنفرانس ‹بررسی مسائل تجاری ایران در سال ۲۰۱۷› روز چهارشنبه با حضور حمید بعیدی نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران و شماری از کارشناسان و فعالان اقتصادی در لندن گشایش یافت.

۳۰ آوریل : تجمع فعالان سیاسی در حمایت از رهبر شیعیان بحرین در قلب لندن

ده‌ها تن از فعالان سیاسی و طرفدار حقوق بشر در انگلیس در حمایت از شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین و در اعتراض به سیاست‌های سرکوبگرانه رژیم آل خلیفه، در مجاور هاید پارک در قلب لندن تجمع کردند.

 

ماه مــی

۴ می : کناره‌گیری همسر ملکه انگلیس از وظایف سلطنتی

کاخ باکینگهام در بیانیه غیرمنتظره‌ای اعلام کرد که پرنس فیلیپ ۹۵ ساله همسر ملکه انگلیس از پاییز امسال ضمن کناره‌گیری از وظایف سلطنتی، در فعالیت‌های عمومی شرکت نخواهد کرد.

۹ می : درخواست ناتو از انگلیس برای اعزام نیروهای بیشتر به افغانستان

منابع انگلیسی گزارش دادند که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از دولت انگلیس درخواست کرده است که اعزام نیروهای بیشتری را به افغانستان در دستور کارش قرار دهد.

۱۲ می : بروز مشکل جدی در خدمات بهداشت ملی انگلیس به دنبال یک حمله سنگین سایبری

منابع انگلیسی گزارش دادند که به دنبال یک حمله سایبری سنگین علیه سامانه سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس (NHS)، فعالیت‌های این سازمان از جمله بیمارستان‌های وابسته به آن، دچار آشفتگی و مشکل شدید شده است.

۱۳ می : برگزاری مراسم روز «نکبت» در مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در لندن

صدها تن از مسلمانان و فعالان گروه‌های مدنی مدافع مردم فلسطین، در آستانه شصت و نهمین سالگرد روز «نکبت» ضمن تجمع در مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در لندن، سیاست‌های نژادپرستانه و ضد انسانی این رژیم جعلی را محکوم کردند.

۲۰ می : وزیر خارجه انگلیس پیروزی حسن روحانی را تبریک گفت

بوریس جانسون در سخنانی، پیروزی حسن روحانی رادر دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران تبریک گفت و بر گسترش همکاری‌های دو کشور در پیشبرد برجام تصریح کرد.

۲۲ می : حمله تروریستی در منچستر

بر اثر انفجار در سالن کنسرت ‹آرنا› منچستر ده‌ها تن کشته و زخمی شدند؛ این مساله سبب شد تا مبارزات انتخاباتی در انگلیس تعلیق شود.

۲۶ می : گفت‌وگوی وزیران خارجه انگلیس و آمریکا در لندن در مورد ایران و سوریه

‹بوریس جانسون ‹وزیر امور خارجه انگلیس پس از دیدار با ‹رکس تیلرسون› همتای آمریکاییش در لندن گفت: من و وزیر امور خارجه آمریکا با یکدیگر درباره مسائل مختلف، ازجمله سوریه و ایران و کره شمالی صحبت کردیم.

۲۸ می : فرستاده ویژه دولت انگلیس در امورتجاری با ایران: مواضع ترامپ علیه ایران اشتباه است

نورمن لامونت فرستاده ویژه دولت انگلیس در امور تجاری با ایران ضمن اشتباه توصیف کردن اظهارات اخیر دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا علیه ایران در جریان سفرش به عربستان و اراضی اشغالی فلسطینی تصریح کرد که ایران شایسته واکنش بهتری توسط غرب است.

۳۰ می : کوربین: اگر نخست‌وزیر شوم از توافق هسته‌ای با ایران حمایت می‌کنم

جرمی کوربین رهبر حزب کارگر در اولین مناظره تلویزیونیش اعلام کرد که اگر در انتخابات سراسری پیروز شود از «آنچه باراک اوباما در توافق هسته‌ای با ایران حاصل کرد » حمایت می‌کند.

 

ماه ژوئن

۲ ژوئن : دولت انگلیس به دنبال سرپوش نهادن بر حمایت مالی عربستان از گروه‌های افراطی

روزنامه گاردین در گزارشی عنوان کرد دولت انگلیس به دنبال سرپوش نهادن بر نتایج تحقیقات صورت گرفته در مورد حمایت‌های مالی خارجی بویژه عربستان از فعالیت گروه‌های افراطی در این کشور به بهانه محرمانه بودن، است.

۳ ژوئن : حمله با خودرو به عابران در لندن چند کشته برجای گذاشت

بر اثر زیر گرفتن عابران با خودرو در ‹پل لندن› و حمله با چاقو در نزدیکی این پل، دست کم ۷ نفر کشته و ۲۰ زخمی برجای گذاشت.

۴ ژوئن : نخست‌وزیر انگلیس: با شیوه جدیدی از تهدیدات تروریستی مواجه هستیم

ترزا می نخست‌وزیر انگلیس در پایان جلسه اضطراری کابینه که متعاقب حمله تروریستی در لندن برگزار شد، با بیان اینکه ‹دیگر افراط‌گرایی را تحمل نمی‌کنیم›، افزود که کشورش با شیوه جدیدی از تهدیدات تروریستی مواجه است.

۵ ژوئن : کوربین خواستار استعفای ترزا می از نخست‌وزیری انگلیس شد

‹جرمی کوربین ‹رهبر حزب مخالف کارگر در اظهاراتی با اشتباه خواندن کاهش شمار نیروهای پلیس انگلیس و نقش این مساله در افزایش تهدیدات امنیتی، خواهان استعفای ترزا می از پست نخست‌وزیری شد.

۸ ژوئن : برگزاری انتخابات پارلمانی

۹ ژوئن : ‹پارلمان معلق ‹/ حزب محافظه‌کار در کسب اکثریت پارلمان ناکام ماند

بر اساس نتایج آرای انتخابات پارلمانی انگلیس، حزب محافظه‌کار به رهبری ‹ترزا می› همان‌طور که پیش‌بینی‌شده بود به‌رغم پیروزی‌اش در انتخابات از کسب اکثریت کرسی‌های پارلمان ناکام مانده است.

۱۳ ژوئن : وزیر خارجه انگلیس خواستار حل هر چه سریع‌تر بحران قطر شد

بوریس جانسون از همه طرف‌های درگیر در بحران قطر خواست که برای کاهش تنش‌ها، اقداماتی فوری اتخاذ کنند.

۱۴ ژوئن : برج مسکونی گرنفل واقع در غرب لندن طعمه آتش شد

برج مسکونی گرنفل واقع در غرب لندن طعمه آتش شد که در جریان آن نزدیک به ۷۰ نفر جان باختند.

۱۴ ژوئن : استعفای«تیم فارون» از رهبری حزب لیبرال دمکرات انگلیس به دلایل ‹مذهبی›

تیم فارون رهبر حزب لیبرال دمکرات انگلیس عنوان کرد که به دلیل وفاداری به عقاید مذهبی‌اش از سمت خود کناره‌گیری کرده است.

۱۸ ژوئن : راهپیمایی شکوهمند روز قدس در لندن

راهپیمایی شکوهمند روز جهانی قدس در لندن با حضور شمار زیادی از مسلمانان روزه‌دار، روحانیون،فعالان مدنی، گروه‌های مدافع حقوق بشر و ضد جنگ و نیز فعالان یهودی و مسیحی مخالف رژیم صهیونیستی، در برابر مقر ‹بی‌بی‌سی› در قلب پایتخت انگلیس برگزار شد.

۱۹ ژوئن : آغاز اولین دور مذاکرات برگزیت

اولین دور مذاکرات برگزیت با حضور نمایندگان انگلیس و اتحادیه اروپا در بروکسل آغاز شد.

۱۹ ژوئن : حمله با خودرو به عابران در شمال لندن دست‌کم ۱۰ زخمی برجای گذاشت/ مجروحان مسلمانان روزه‌دار بودند

پلیس لندن اعلام کرد که حمله یک راننده خودرو به عابران پیاده در منطقه فینزبری پارک در شمال لندن در نزدیکی یک مسجد، دست کم ۱۰ نفر زخمی برجای گذاشت. مجروحان مسلمانان روزه‌دار بودند.

۲۲ ژوئن : هشدار تحلیل گران انگلیسی نسبت به افزایش اسلام هراسی در این کشور

برخی تحلیلگران غربی بر این باورند که در پی حمله اخیر به مسجدی در شمال لندن و گزارش‌های منتشرشده در رابطه با افزایش اسلام هراسی در انگلیس، سطح جرائم مرتبط با نفرت علیه مسلمانان دیگر پایین نخواهد آمد.

۱۹ ژوئن : پارلمان انگلیس هدف حمله سایبری قرار گرفت

یک سخنگوی مجلس عوام انگلیس از تلاش هکرها برای دسترسی غیرمجاز به‌حساب کاربری نمایندگان پارلمان خبر داد.

 

ماه ژوییه

۵ ژوییه : نهاد انگلیسی: رفتار پلیس با بیژن ابراهیمی برخورد با مجرم بوده است

کمیسیون مستقل رسیدگی به شکایت پلیس انگلیس ( ای پی سی سی ) در گزارشی مدعی شد که پلیس این کشور با بیژن ابراهیمی شهروند ایرانی که در شهر بریستول به قتل رسید، به عنوان مجرم برخورد کرده است.

۸ ژوییه : برگزاری نمایشگاه فلسطین در لندن

بزرگترین نمایشگاه فرهنگی فلسطین در سالن معروف ملکه الیزابت واقع در قلب لندن با استقبال شمار زیادی از مردم انگلیس گشایش یافت.

۱۴ ژوییه : وزیر خارجه انگلیس: بدون برجام، جهان در معرض خطر بزرگی قرار داشت

بوریس جانسون ر یادداشتی که در واشنگتن‌پست منتشر شد با اشاره به اهمیت توافق هسته‌ای با ایران تأکید کرد: بدون برجام، جهان در معرض خطر بزرگی قرار داشت.

۱۸ ژوییه : رای دادگاه انگلیس به قانونی بودن فروش تسلیحات به عربستان

دادگاه عالی انگلیس پس از بررسی شواهد محرمانه در رابطه با پرونده فروش سلاح به عربستان، به نفع دولت انگلیس رای داد.

۱۸ ژوییه : مرکز ملی امنیت سایبری: هکرها به شبکه زیرساخت انگلیس نفوذ کرده‌اند

اسناد فاش شده توسط مرکز ملی امنیت سایبری انگلیس (NCSC) نشان می‌دهد که هکرهای خارجی تاکنون به بخش‌های مهم زیرساخت این کشور، ازجمله شبکه برق و گاز نفوذ کرده و آسیب‌زده‌اند.

۲۰ ژوییه : سفر کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران به لندن

«کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران در اندیشکده چتم هاوس و پارلمان انگلیس سخنرانی کرد.

۲۲ ژوییه : برگزاری تجمع حمایت از فلسطینیان مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در لندن

صدها تن از مسلمانان و فعالان گروه‌های مدنی با تجمع در مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در مرکز لندن، اقدام این رژیم را در بستن در‌های مسجدالاقصی به روی فلسطینیان، محکوم کرده و با ملت مظلوم فلسطین ابراز همبستگی کردند.

 

ماه اوت

۶ اوت : سفر هیات انگلیسی به ایران برای شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری حسن روحانی

الستر برت معاون وزیر امور خارجه انگلیس به همراه ریچارد بیکن رئیس گروه دوستی پارلمانی انگلیس-ایران و نورمن لامونت فرستاده ویژه دولت انگلیس در امور تجاری ایران برای شرکت در دوازدهمین مراسم تحلیف ریاست جمهوری ایران راهی تهران شدند.

۹ اوت: نورمن لامونت:دوازدهمین آیین تحلیف رئیس‌جمهوری نشانه ثبات و اقتدار ایران بود

فرستاده ویژه دولت انگلیس در امور تجاری ایران به ایرنا گفت، آیین تحلیف حسن روحانی دوازدهمین مراسم تحلیف ریاست جمهوری ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و نشان‌دهنده ثبات و اقتدار جمهوری اسلامی ایران است.

۲۶ اوت : پلیس لندن فردی مسلح به چاقو را در برابر کاخ باکینگهام دستگیر کرد

پلیس لندن اعلام کرد، فردی مسلح به چاقو را به ظن حمله به مأموران پلیس در مقابل کاخ باکینگهام دستگیر کرده است.

۳۱ اوت : سومین دور مذاکرات برگزیت بدون ‹پیشرفتی مهم› به پایان رسید

میشل بارنیه مذاکره‌کننده ارشد برگزیت از سوی کمیسیون اروپا، پس از پایان سومین دور مذاکرات خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) در بروکسل اعلام کرد که ‹پیشرفت مهمی› در رابطه با مسائل اصلی و مورد اختلاف میان طرفین حاصل نشده است.

 

ماه سپتامبر

۵ سپتامبر : دیدار «ترزا می» با «عادل جبیر» وزیر امور خارجه عربستان سعودی در لندن

سخنگوی دفتر نخست‌وزیری انگلیس اعلام کرد که در جریان دیدار ترزا می با جبیر بر لزوم پایان جنگ در یمن تأکید شد.

۹ سپتامبر: خروش طرفداران ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا در لندن

ده‌ها هزار تن از طرفداران ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا ، در آستانه رأی‌گیری پارلمان در مورد لایحه موسوم به ‹خروج انگلیس از اتحادیه اروپا›، در خیابان‌های لندن راهپیمایی کردند.

۱۰ سپتامبر : تظاهرات گسترده مسلمانان انگلیس در محکومیت کشتار مردم روهینگیا

هزاران تن از مسلمانان انگلیس عصر یکشنبه در اعتراض به خشونت‌های اعمال‌شده علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار در خیابان‌های لندن تظاهرات کردند.

۱۱ سپتامبر: گشایش نمایشگاه بین‌المللی دفاعی و تجهیزات امنیتی در لندن

نمایشگاه بین‌المللی دفاعی و تجهیزات امنیتی به‌رغم مخالفت افکار عمومی، گروه‌های حقوق بشری و نهادهای ضد جنگ، در سالن ‹اکسل› واقع در شرق لندن گشایش یافت.

۱۲ سپتامبر : مجلس عوام به پایان برتری قوانین اروپایی در انگلیس رای داد

نمایندگان مجلس عوام انگلیس با اکثریت آرا به لایحه پایان برتری قوانین اروپا در این کشور رای موافق دادند.

۱۵ سپتامبر : انفجار تروریستی در ایستگاه مترو پارسونز گرین

متروپلیتین پلیس لندن انفجار در ایستگاه مترو ‹پارسونز گرین› واقع در غرب لندن که منجر به زخمی شدن شماری از مردم شده است را تروریستی خواند.

۲۰ سپتامبر : مراسم امضای قرارداد ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایران در لندن

مراسم امضای قرارداد ساخت بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی ایران با ظرفیت تولید ۶۰۰ مگاوات برق، یک روز پس از اظهارات ضد ایرانی ترامپ در سازمان ملل، با حضور حمید بعیدی نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران و «الکس چی شولم» وزیر تجارت، انرژی و راهبرد صنعتی انگلیس در لندن برگزار شد

۲۷ سپتامبر : رهبر حزب کارگر انگلیس، تهدید ترامپ را به پاره کردن برجام محکوم کرد

جرمی کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس در آخرین روز از کنفرانس سالانه این حزب در شهر ‹برایتون›، تهدید دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا را به پاره کردن برجام، ‹ناراحت‌کننده› توصیف کرد و گفت: انگلیس باید به واشنگتن هشدار دهد که مسیر اشتباهی را در پی گرفته است.

۲۸ سپتامبر : چهارمین دور مذاکرات برگزیت «بدون پیشرفت کافی» به پایان رسید

چهارمین دور مذاکرات خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در بروکسل، پایتخت دوره‌ای اتحادیه اروپا در حالی به پایان رسید که ‹میشل بارنیه› مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا گفت: هنوز پیشرفت کافی در مسائل مورد اختلاف طرفین صورت نگرفته است.

۲۹ سپتامبر : دولت انگلیس با برگزاری همه‌پرسی درباره توافق نهایی برگزیت مخالفت کرد

دولت انگلیس با انتشار بیانیه‌ای مخالفت خود را با درخواست برگزاری همه‌پرسی در موردتوافق نهایی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اعلام کرد و افزود که نمایندگان پارلمان دراین‌باره تصمیم خواهند گرفت.

 

ماه اکتبـــر

۴ اکتبر : موج جدید درخواست‌ها برای برکناری وزیر خارجه انگلیس

شماری از نمایندگان پارلمان انگلیس ضمن انتقاد از سخنان وزیر امور خارجه این کشور مبنی بر اینکه شکوفایی اقتصادی لیبی در پی ‹جمع‌کردن جسد مردگان از روی زمین› حاصل می‌شود، خواستار برکناری وی از مقام وزارت شدند.

۴ اکتبر : یک معترض هنگام سخنرانی ‹ترزا می› حکم اخراج ساختگیش را به او نشان داد

در جریان سخنرانی نخست‌وزیر انگلیس در آخرین روز از کنفرانس سالانه حزب محافظه‌کار، فردی معترض با قصد برهم زدن نظم برنامه، کاغذی را در مقابل دوربین خبرنگاران به ترزا می داد که در آن حکم پایان کار نخست‌وزیر انگلیس توسط وزیر خارجه‌اش امضا شده بود.

۹ اکتبر : دیدار سفیر ایران با دانشجویان ادبیات فارسی کمبریج

حمید بعیدی نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن با انتشار یادداشتی در صفحه اینستاگرامی اش گفت با دانشجویان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کمبریج دیدار کرده است.

۷ اکتبر : جک استراو:عدم تایید برجام به دست ترامپ اقدامی خطرناک و غیرمسئولانه است

جک استراو وزیر خارجه پیشین انگلیس خروج احتمالی آمریکا از برجام را اقدامی ‹خطرناک و غیرمسئولانه› خواند و گفت که این تصمیم، اعتبار بین‌المللی آمریکا را زیر سؤال خواهد برد.

۹ اکتبر : انگلیس برای نبرد با کره شمالی برنامه‌ریزی می‌کند

روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف در گزارشی با اشاره به بالا گرفتن تنش‌های لفظی میان آمریکا و کره شمالی نوشت: انگلیس خود را برای جنگ احتمالی با پیونگ‌یانگ آماده می‌کند.

۹ اکتبر : ترزا می درگفت وگوی تلفنی با نتانیاهو بر اهمیت برجام تأکید کرد

‹ترزا می› نخست‌وزیر انگلیس روز دوشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بر پایبندی کشورش به توافق هسته‌ای با ایران تأکید کرد.

۱۰ اکتبر : رئیس سازمان انرژی اتمی ایران وارد لندن شد

علی‌اکبر صالحی معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان به‌ دعوت بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس وارد لندن شد.

۱۲ اکتبر : پنجمین دور مذاکرات خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به ‹بن‌بست› خورد

‹میشل بارنیه› مذاکره‌کننده ارشد برگزیت از سوی اتحادیه اروپا اعلام کرد پنجمین دور مذاکرات خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به دلیل عدم تفاهم طرفین بر سر صورتحساب برگزیت به ‹بن‌بست› خورد.

۱۴ اکتبر : جک استراو: ترامپ درباره واقعیت‌های ایران خود رابه حماقت زده است

جک استراو وزیر خارجه پیشین انگلیس در واکنش به سخنرانی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا درباره برجام گفت که او خود را درباره واقعیت‌های ایران به حماقت زده است.

۱۶ اکتبر : می برای خروج از بن‌بست مذاکرات برگزیت راهی بروکسل شد

«ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس برای دیدار با مقامات اتحادیه اروپا به‌منظور خروج از بن‌بست مذاکرات برگزیت راهی بروکسل شد.

۲۳ اکتبر : سند همکاری ایران و انگلیس برای ساخت مراکز درمان سرطان امضا شد

یادداشت تفاهم همکاری برای ساخت و تجهیز مراکز درمان سرطان در کشور بین وزارت بهداشت ایران و گروه بین‌المللی بیمارستانی انگلیس (IHG) انگلیس به ارزش یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو با حضور سفیر جمهوری اسلامی در لندن امضا شد.

۲۸ اکتبر : تولیدکنندگان انگلیس خواستار افزایش تعاملات اقتصادی با ایران شدند

حمید بعیدی نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن ضمن حضور در نشست سالانه اتاق بازرگانی انگلیس و ایران در لندن گفت، در این نشست شرکت‌های علاقه‌مند به تجارت با ایران خواستار افزایش تعاملات اقتصادی با کشورمان شدند.

۳۰ اکتبر : جک استراو: غرب همواره فرصت گسترش رابطه با ایران را ازدست‌داده است

جک استراو وزیر خارجه پیشین انگلیس طی اظهاراتی در اندیشکده ‹روسی› لندن، آمریکا را به کارشکنی در گسترش روابط غرب و ایران متهم کرد و گفت که از این لحاظ، غرب طی ۲۰ سال گذشته فرصت گسترش رابطه با ایران را ازدست‌داده است.

 

ماه نوامبــر

۱ نوامبر : وزیر خارجه انگلیس: تلاش می‌کنیم برجام را زنده نگه‌داریم

‹بوریس جانسون› طی اظهاراتی در کمیته امور خارجی مجلس عوام، حفظ توافق هسته‌ای ایران را یکی از دستاوردهای مهم وزارت خارجه انگلیس خواند و گفت : تلاش می‌کنیم تا برجام را زنده نگه‌داریم.

۱ نوامبر : وزیر دفاع انگلیس استعفا داد

مایکل فالون وزیر دفاع انگلیس به اتهام پیشنهاد غیراخلاقی به یک زن خبرنگار در گذشته از سمت خود استعفا داده است.

۲ نوامبر : جشن یک صدمین سالروز صدور بیانیه بالفور در لندن

مراسم جشن یک صدمین سالروز صدور بیانیه بالفور با حضور مقامات انگلیس و سران رژیم صهیونیستی در لندن برگزار شد و ترزامی طی سخنانی به نقش کشورش در ایجاد اسرائیل افتخار کرد.

۲ نوامبر : نرخ بهره بین‌ بانکی در انگلیس پس از یک دهه افزایش یافت

کمیته سیاست‌های پولی بانک مرکزی انگلیس برای اولین بار پس از یک دهه با اکثریت آرا به افزایش نرخ بهره بین‌بانکی در این کشور رأی داد.

۴ نوامبر : تظاهرات گسترده مردم انگلیس در یک صدمین سالروز صدور بیانیه بالفور

هزاران تن از مسلمانان، یهودیان و فعالان گروه‌های مدنی، مصادف با یک صدمین سالروز صدور بیانیه بالفور، ضمن تجمع در برابر سفارت آمریکا در لندن خواستار آزادی سرزمین‌های اشغالی شدند.

۶ نوامبر : جان کری در لندن:عدم تایید پایبندی ایران به برجام توسط ترامپ مغایر واقعیت‌ها است

جان کری وزیر خارجه پیشین ایالات‌متحده آمریکا طی اظهاراتی در اندیشکده چتم هاوس در لندن اظهار داشت که عدم تائید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای از سوی ترامپ بدون در نظر گرفتن واقعیت‌های برجام است.

۷ نوامبر: ترزا می از قربانیان مفاسد اخلاقی نمایندگان مجلس عذر خواست

«ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس از قربانیان مفاسد اخلاقی نمایندگان مجلس عذرخواهی کرد و وعده داد تا به وضعیت موجود در پارلمان رسیدگی کند.

۸ نوامبر : وزیر توسعه بین‌الملل انگلیس استعفا داد

«پریتی پتل» وزیر توسعه بین‌الملل به دلیل ملاقات مخفیانه با مقامات رژیم صهیونیستی از سمت خود کناره‌گیری کرد.

۹ نوامبر : وزیر امور خارجه انگلیس در دیدار با اعضای کنگره آمریکا بر لزوم حفظ برجام تأکید کرد

‹ بوریس جانسون ‹وزیر امور خارجه انگلیس در جریان سفرش به واشنگتن و دیدار با مقامات ارشد کنگره آمریکا بر لزوم حفظ برجام تأکید کرد.

۱۰ نوامبر : مهلت ۲ هفته‌ای اتحادیه اروپا به انگلیس در مورد صورتحساب برگزیت

«میشل بارنیه» مذاکره‌کننده ارشد برگزیت از سوی اتحادیه اروپا اعلام کرد که انگلیس ۲ هفته مهلت دارد تا موضع خود را در رابطه با مسائل کلیدی خروج از اتحادیه اروپا ازجمله صورتحساب برگزیت روشن کند.

۱۷ نوامبر : ارسال محموله کمک‌های مردمی از انگلیس به زلزله‌زدگان

یک منبع مطلع از سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن، از ارسال ۸.۵ تن محموله کمک‌های مردمی از انگلیس به زلزله‌زدگان غرب ایران خبر داد.

۲۳ نوامبر : باران سیل‌آسا در شمال غرب انگلیس و تخلیه ده‌ها نفر از مناطق سیل‌زده

بارندگی‌های سیل‌آسا و طغیان رودخانه‌ها سبب جاری شدن سیل در شمال غرب انگلیس و تخلیه ده‌ها نفر در مناطق سیل‌زده شده است.

۲۸ نوامبر : شورای شهر آکسفورد نشان آزادی «آنگ سان سوچی» را پس گرفت

شورای شهر آکسفورد انگلیس رسماً نشان آزادی اهداشده به «آنگ سان سوچی» رهبر میانمار را به دلیل سکوت وی در برابر سرکوب اقلیت مسلمان روهینگیای این کشور، پس گرفت.

۲۹ نوامبر : ترزا می راهی خاورمیانه شد

ترزا می نخست‌وزیر انگلیس برای دیدار با رهبران ریاض، عراق و اردن راهی خاورمیانه شد.

ماه دسامبر

۱ دسامبر : مخالفت نخست‌وزیر انگلیس با توییت ویدیوهای ضد اسلامی توسط رئیس‌جمهوری آمریکا

«ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس از بازنشر توییت های ضد اسلامی گروه راست افراطی «اول بریتانیا» توسط دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا بشدت انتقاد و آن را اقدامی ‹نادرست› توصیف کرد.

۱ دسامبر : تقدیر از تلاش ۵۰ ساله هوشنگ مرادی کرمانی برای توسعه ادبیات فارسی در لندن

«حمید بعیدی نژاد» سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن در نخستین کنفرانس آموزش زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه کمبریج از «هوشنگ مرادی کرمانی» نویسنده ایرانی به‌پاس زحماتش در توسعه ادبیات فارسی تقدیر کرد.

۲ دسامبر : فریاد مرگ بر آل سعود درلندن/معترضان خواستار پایان جنگ در یمن شدند

معترضان به سیاست‌های جنگ‌طلبانه عربستان سعودی در خاورمیانه، روز شنبه ضمن تجمع در مقابل سفارت امارات در لندن و سردادن شعار «مرگ بر آل سعود» و «مرگ بر آل زاید» خواستار پایان درگیری‌های نظامی در یمن شدند.

۴ دسامبر : رئیس اتاق بازرگانی انگلیس وایران بسته شدن حساب ایرانیان راتائید نکرد

رئیس اتاق بازرگانی انگلیس و ایران ، بسته شدن حساب بانکی ایرانیان مقیم انگلیس را به بهانه قانون آمریکایی کاتسا تایید نکرد.

۶ دسامبر : خنثی شدن طرح ترور نخست‌وزیر انگلیس

منابع خبری انگلیس، از خنثی شدن طرح ترور «ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس خبر دادند.

اسکای نیوز در گزارشی نوشت: ۲ نفر قصد داشتند با استفاده از انفجار در مقابل داونینگ استریت (دفتر نخست‌وزیری) هرج‌ومرج ایجاد کرده و در جریان آن ترزا می نخست‌وزیر انگلیس را به قتل برسانند.

۶ دسامبر : نخست‌وزیر انگلیس، قدس را پایتخت مشترک فلسطین و رژیم صهیونیستی دانست

‹ترزا می› نخست‌وزیر انگلیس در واکنش به تصمیم دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر شناسایی قدس به‌ عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، در پارلمان انگلیس گفت که وضعیت این شهر باید در جریان مذاکرات صلح میان این رژیم و فلسطینیان مشخص شود.

۹ دسامبر : تجمع در مقابل سفارت آمریکا در لندن در محکومیت تصمیم ترامپ درباره قدس

صدها تن از مسلمانان و فعالان گروه‌های مدنی در اعتراض به تصمیم دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، در مقابل سفارتخانه آمریکا در لندن تجمع کردند

۹ دسامبر : وزیر خارجه انگلیس باهدف توسعه روابط دوجانبه راهی تهران شد

«بوریس جانسون» به‌منظور دیدار با همتای ایرانی خود و با دستور کار گسترش روابط دوجانبه و گفت‌وگو درباره مسائل منطقه‌ای و چندجانبه راهی تهران شد.

۱۱ دسامبر : تعطیلی مدارس و قطع برق هزاران خانه در انگلیس به دلیل بارش برف

تداوم بارش برف و بروز یخبندان در بیشتر مناطق انگلیس، علاوه بر ایجاد اختلال در سیستم حمل‌ونقل، موجب قطع برق هزاران خانه و تعطیلی صدها مدرسه در این کشور شد.

۱۴ دسامبر : رئیس گروه راست افراطی «اول بریتانیا» بازداشت شد

«پاول گولدینگ» رئیس گروه راست افراطی «اول بریتانیا»، که توییت های ضد اسلامی این گروه، چندی پیش توسط دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا بازنشر شده بود، توسط پلیس انگلیس بازداشت شد.

۱۸ دسامبر : وزیر توسعه بین‌الملل انگلیس، خواستار پایان فوری محاصره یمن شد

«پنی موردانت» وزیر توسعه بین‌الملل انگلیس در بازدید از یک گذرگاه دریایی جیبوتی که کمک‌های بشردوستانه انگلیس ازآنجا به یمن ارسال می‌شود، خواستار پایان فوری محاصره یمن و بازگشایی گذرگاه‌های این کشور شد.

۱۸ دسامبر : پلیس انگلیس به نژادپرستی سازمانی در رابطه با قتل بیژن ابراهیمی متهم شد گزارش یک‌نهاد انگلیسی به نام ‹سیفر بریستول ‹ نشان می‌دهد که پلیس منطقه «اوون و سامرست» و شورای شهر منطقه «بریستول» به نژادپرستی سازمانی در رابطه با پرونده بیژن ابراهیمی، شهروند ایرانی که در بریستول به قتل رسید، متهم هستند.

۱۹ دسامبر: شرکت انگلیسی مشتاق سرمایه‌گذاری در ایران پس از میدان گازی رام

«تونی والکر» رئیس شرکت انگلیسی سریکا انرژی که چندی پیش سهام شرکت «BP» را در میدان نفتی «رام» در شمال انگلیس که بخشی از سهام آن متعلق به شرکت ملی نفت جمهوری اسلامی است خرید، تمایل خود را به سرمایه‌گذاری در بازار نفتی ایران پس از نهایی شدن این پروژه اعلام کرد.

۲۰ دسامبر : ترامپ اعلام کرد اوایل سال آینده میلادی به لندن سفر می‌کند

دیلی میل در گزارشی فاش کرد که در جریان مکالمه تلفنی رهبران انگلیس و آمریکا،دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا به «ترزا می» اعلام کرده است که اوایل سال جدید میلادی (۲۰۱۸) به لندن سفر می‌کند.

۲۱ دسامبر : استقبال انگلیس از تصمیم ائتلاف عربی به بازگشایی بندر حدیده یمن

نخست‌وزیر انگلیس با صدور بیانیه‌ای از تصمیم ائتلاف به سرکردگی عربستان مبنی بر بازگشایی بندر حدیده یمن استقبال کرد.

۲۱ دسامبر : وزیر امور خارجه انگلیس راهی مسکو شد

بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس برای دیدار با سرگئی لاوروف همتای روسی خود راهی مسکو شد.

نویسنده
محسن مرادی
مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *